Saturday 31 March 2012

Telefoane la vanzare – Nokia N9

Telefoane la vanzare – Nokia N9

Un telefon inca aflat la vanzare care ar fi facut ravagii in urma cu 3 ani
Vreti sa va luati un nou telefon? Site-urile specializate in vanzare de telefoane vin cu oferte fabuloase. Pe de alta parte nu trebuie neglijate nici anunturile de tipul „vand telefon...”. Bun, dar pentru ce model sa optam?

Designul – principalul argument
Nokia 9 este un telefon aflat inca pe ofertele de vanzare. Este definit mai ales prin constanta: este o bijuterie (de asta unii il vad un produs exclusiv dedicat femeilor) din punctul de vedere al designului si al display-ului, e usor si are o autonomie foarte buna. Ii lipseste insa un sistem de operare finisat, capabil sa ofere o alternativa corecta la iOS, Android sau Windows Phone.
Dincolo de motive si comentarii, Nokia 9 este o capodopera de design. O carcasa compacta (116,5 x 61,2 x 12,1 mm) dintr-un material cauciucat , pe care este prins un ecran AMOLED Gorilla Glass de 3,9 inchi (480 x 854 pixeli) si care cantareste doar 135 de grame (inclusiv bateria de 1450 mAH). Toate muchiile sunt rotunjite si pe toata suprafata carcasei nu exista alta fanta decat cea pentru jack-ul audio si camera foto dual Flash (microUSB-ul si microSIM-ul sunt ascunse in spatele unei usite).

Caracteristici hardware
Daca ar fi sa analizam strict din prisma configuratiei hardware, ceea ce ofera Nokia 9 la vanzare se poate compara cu produsele Apple si Android de la inceputul lui 2011: un procesor Cortex A8 la 1 Gh, PowerVR SGX530 GPU, TI OMAP 3630 si 1 GB RAM plus 8 GB pentru stocare (sunt si modele cu 16 GB). Camera foto, construita cu lentile Karl Zeiss, are 8 MB cu autofocus, dual Flash si reuseste sa faca poze bunicele, iar timpul de raspuns pentru realizarea unei fotografii este remarcabil.

MeeGo: apusul unei calatorii care nici nu a inceput
In 2010, Intel si Nokia au anuntat ca unesc dezvoltarea Moblin (Intel) si Maemo (Nokia) intr-un efort comun, venit sa revolutioneze sistemele de operare pentru platformele mobile. A trecut aproape un an si jumatate pentru ca primul telefon MeeGo sa fie lansat: N9, timp in care Nokia a anuntat ca isi va concentra activitatea pe Windows Phone, lasand MeeGo deoparte. Trebuie sa stiti aceste aspecte atunci cand judecati N9!
Pentru ca oricat de bine ar arata N9 la nivel hardware, software-ul din interior (desi are cateva concepte interesante vizavi de de folosirea optiunilor Skype) il trage puternic inapoi: nu sunt destule aplicatii, iar platforma este nefinisata si cu inconsecvente. Entuziasmul de a avea un telefon deosebit dispare in clipa in care incepi sa te joci cu sistemul de operare si aplicatiile – mai ales daca ai asteptari in urma folosirii Android, iOS sau Windows Phone. Nokia 9 nu are decat 3 butoane hardware: volum si pornire / oprire. Interactiunea cu sistemul de operare este exclusiv touch si are un concept simplu: trei zone importante – homescreen, lista de aplicatii si lista cu aplicatiile ponite. Problema apare atunci cand trebuie sa faci setari in diverse aplicatii si cauti meniurile sau butoanele de acces.

Daca privesti Nokia 9 fara sa tii cont de concurenta , telefonul, ajuns in oferte la de vanzare la preturi mai mult decat ispititoare, este unul reusit. Dar chiar si eu ma gandesc sa il vand pe al meu. La pretul pe care l+as optine mi-as putea lua un Android cu o multitudine de functii si aplicatii noi.


vand telefon, telefoane de vanzare

No comments:

Post a Comment