Monday 19 March 2012

Accesorii-antifurt, accesorii anti-griji

Masini sunt furate in fiecare clipa. Accesorile antifurt sunt o metoda buna de prevenire. Din pacate ele sunt luate dupa ce devenim pagubiti. De obicei spargem pusculita dupa ce o patim. Indiferent de paguba, ajungem sa facem drumuri la politie, service si asigurator, sa asteptam dupa dovezi si acte pentru a face dinnou alte drumuri.

Doi factori importanti ii fac pe soferi sa fie neglijenti.

Unul este calitatea masinii. Cu cat masina este mai veche si intr-o stare mai proasta cu atat credem ca nu e atragatoare pentru hoti. Ne inselam. Un detinator de Dacie model 1300-1310, se gandeste ca nu are de ce sa-si ia masuri de siguranta pentru o rabla. Sunt destui care o vaneaza tocmai din acet motiv. Rotile sunt bune indiferent de marca masinii. La fel este si cu fierul din componenta ei. Spre deosebire de masinile de lux la care trebuie ceva mai multa grija si care apartin unor oameni cunoscuti cu ceva mai multe parghii la indemana decat apelarea la politie.

 Un al doilea factor: raportat la numarul de locuitori, in Romania au loc cele mai putine furturi de masini. Dar statisticile nu ne ajuta cu nimic atunci cand devenim victime. Partea buna este ca tarile  cu o rata mare a furturilor detin si firme de renume care se ocupa cu conceperea si crearea de noi sisteme antifurt. Importatorii si distribuitori autohtoni au grija sa aduca aceste accesorii auto pe piata autohtona.

O metoda antifurt eficienta o reprezinta marcajele permanente cu seriile de sasiu. Seria de sasiu reprezinta identitatea masinii. Asemenea CNP-ului din buletin, seria de sasiu da informatii legate de: anul modelului, uzina si tara in care a fost fabricat, de catre ce producator,tipul vehicului cat si celelalte caracterisitici ale masinii. Seria sasiului poate fi inscriptionata pe componentele de sticla ale masini; oglinzi, luneta, parbriz etc. Imaginati-va ca puneti o eticheta pe aceste piese care spune: e a mea si stiu daca mi-o iei! Scrisul este suficient de vizibil pentru ca hotii sa-l vada si in acelasi timp nu schimba aspectul pieselor masinii. Cum nu va deranjeaza inscriptia de pe oglinzile retrovizoare la fel nu va vor deranja nici acestea.  Metoda folosita da scrisului aspectul sticlei sablate. Rezultatul arata ca scos din fabrica. Si cu toate acestea nu este o manevra costisitoare. O puteti aplica fara probleme. Intai lipiti sabloanele autocolante apoi aplicati o substanta chimica care va actiona asupra sticlei si ii va da un aspect mat. Aceste inscriptii nu mai pot fi inlocuite si va eticheteaza ireversibil piesele de sticla ale masinii. Toata operatiunea dureaza in jur de 30 de minute.

Pentru asigurarea antifurt a intregii masini metoda clasica cu lacate groase inca functioneaza, desi intr-o forma usor diferita. La o bicicleta se obisnuieste luarea seii in casa. Sa ai volanul in servieta nu a ajuns inca o moda. Pana atunci se foloseste blocarea volanului cu  dispozitive speciale. Sunt o metoda eficienta si costa putin. Factorul vizual este si aici important. Mecanismul antifurt fiind vizibil, hotul prefera sa se scuteasca de probleme si sa caute o masina nesecurizata.

In afara de aceste doua metode mai sunt si  o serie de pasi usor de urmat.  In momentul in care ati iesit din masini, chiar si pentru cateva momente, luati cheile cu dvs, inchideti usile  si nu lasati la vedere lucuri tentante precum laptopuri, telefoane sau genti. Un astfel de obiect atrage caramizile in geam ca un magnet.

 


huse auto, huse auto

No comments:

Post a Comment