Saturday 17 March 2012

Telefoane la vanzare - Nokia N8 (2)

Specificatii interne nu prea generoase, dar, paradoxal, nu vanzatorii vor fi cei in castig
V-am ramas datori cu cumpletarea review-ului telefonului Nokia N8. Revenim dezvaluindu-va ca este una din cele mai bune oferte de vanzare. Pret de telefon vechi, dar specificatii care il tin inca aproape de topul telefoanelor acuale. Vindeti un astfel de telefon? Nu veti face o afacere prea buna. Mai bine da-ti-l cadou. Veti face pe cineva fericit!

Porturi si butoane
Ramasesem la capitolul porturilor. In partea de sus exista un mult ravnit port micro HDMI la care puteti conecta adaptorul din cutie pentru a-l transforma intr-un HDMI clasic. In ceea ce priveste acest port, merita sa retineti ca tot continutul ecranului este trimis catre un TV sau monitor fara nici un fel de interventie suplimentara din partea utilizatorului. Indiferent daca este vorba de e-mailuri, muzica, clipuri sau o uzuala navigare prin meniul telefonului, o puteti vedea pe ecran mare in cateva secunde. Pe partea dreapta sunt clasicele butoane de „mai tare, mai incet”, butonul pentru camera si un slider pentru blocarea sau deblocarea telefonului. Pe partea de jos, in afara de informatiile legate de aparat nu este nimic altceva, in parte si datorita faptului ca suprafata inferioara este perfect plana si permite utlizatorului sa-si puna in orice moment aparatul „in picioare”.  

Specificatii interne
Ecranul este de 3,5 toli cu raport de aspect de 16:9 AMOLED, cu 16 milioane de culori si o rezolutie destul de mica – 360 x 640. Suporta multitouch, iar marketingul de la Nokia sustine ca este protejat de o sticla estrem de rezistenta la zgarieturi.  Gorilla Glass este numele acestui material folosit la ecran si, chiar daca nu este extrem de popular, producatori precum Dell, Motorola sau Samsung l-au folosit cu succes in dispozitivele recente. Procesorul este un ARM 11 ce lucreaza la o frecventa de 680 MHz, un alt dezavantaj in fata concurentei, care a trecut bine de 1 GHz. La acest capitol insa, daca ati avea ca reper doar frecventa, v-ati insela deoarece compenseaza cu un procesor grafic capabil de accelerare hardware, marca Broadcom, care face o treabă foarte bună. Unde nu v-ati insela insa este cantitatea de memorie RAM. 256 MB nu sunt suficienti si, chiar daca la sarcini precise de genul jocuri, filme, muzica, streaming, N8 se misca foarte bine, la gestiunea memoriei situatia este cu totul alta. Practic este un terminal cu multitasking, dar care mai bine nu s-ar fi bucurat de aceasta functie. Tot la dotari intra si Wireless N, Bluetooth 3.0 cu A2DP, GPS (care functioneaza fara SIM) si o baterie de 1200mAh. Tinand cont ca este un telefon prezent inca in ofertele de vanzare isi pierde din valoare fara o multitudine de senzori, pe langa cel de lumina si proximitate, N8 dispune si de accelerometru si busola. O optiune interesanta este includerea unui transmitator FM. Chiar daca pentru soferi este o optiune extrem de atractiva, iar in ceea ce priveste utilizarea casnica incanta in aceiasi masura posesorii de „combine audio”, nu am putut obtine o canlitate foarte buna decat plasand N8 langa dispozitivul care emitea in boxe melodia respectiva.

Vanzare sau marketing
V-am convins? Alergarea continua dupa ceea ce este nou se va dovedi pana la urma o strategie falimentara. Uneori, telefoanele de ultima generatie care apar in ofertele de vanzare vin doar cu un face-lifting superficial la modelele vechi. Asadar, nu va lasati pacaliti de strategiile de marketing!


vand telefon, vand telefon

No comments:

Post a Comment