Saturday 17 March 2012

Incendiu intr-o padure, provocat de oameni iesiti la gratar. Ce sanctiuni risca de acum romanii

stirileprotv.ro Mii de romani profita din plin zilele acestea de vremea frumoasa si au iesit astazi la iarba verde si la gratar. De-acum, insa, distractia celor care se comporta necivilizat in natura se va transforma intr-o amenda usturatoare.

Asa prevede Legea picnicului, promulgata vineri de presedinte.

Pana cand va intra insa in vigoare, multi continua sa nu dea nici doi bani pe protejarea mediului. Dovada ca, intr-o padure de langa Cluj, un grup de tineri veniti la gratar a provocat un incendiu de vegetatie. Cand si-au dat seama ce au facut, au rupt-o la fuga.

Oamenii dau vina si pe autoritati care nu au amenajat spatii speciale pentru picnic.

Si timisorenii au iesit sambata la iarba verde si gratare. Multi dintre ei inca nu realizeaza cat de serioase sunt sanctiunile pe care le pot primi daca nu pastreaza curatenia.

Daniela Seracin, purtator cuvant Politia Locala Timisoara:
"Se va trece la verificari pe teren. Intr-o prima faza se vor da avertismente, dupa care se va trece la aplicarea de sanctiuni. Potrivit legii, sanctiunile sunt cuprinse intre 100 si 5.000 de lei."

Legea picnicului va intra in vigoare dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial. Politistii ii vor amenda pe toti cei care nu respecta locurile special amenajate pentru gratar si foc. Vor fi sanctionati si cei care arunca la intamplare gunoiul, isi spala obiectele personale in apele raurilor si distrug spatiul verde.

 

No comments:

Post a Comment