Monday 4 June 2012

Montajul unui aparat de aer conditionat Cluj, o operatiune complexa si utila

Montajul unui aparat de aer conditionat este o operatiune si mai complexa atunci cand se desfasoara, sa zicem, intr-un magazin din Cluj. Atunci cand chemati o echipa profesionista de meseriasi care sa va monteze un aparat de aer conditionat Cluj, trebuie sa tineti cont de o serie de aspecte care privesc unitatea interna si unitatea externa. Atunci cand ne referim la unitatea interna, ea trebuie sa se sprijine in partea superioara a magazinului si cat mai aproape de tavan. In acest fel ne asiguram ca fluxul de aer nu va bate direct asupra oamenilor si clientilor dar nici nu va intampina nici un fel de obstacol in calea unei dispersii bune a aerului. In momentul in care vom monta unitatea externa a aparatului nostru de aer conditionat Cluj ne vom folosi de suporturi universale. Din nou se va acorda o atentie sporita functionarii cat mai usoare a fluxului de aer si se va tine cont si de pozitionarea relativa a soarelui, astfel incat acesta sa nu bata direct pe unitate. Unitatea externa trebuie pozitionata in asa fel incat sa poate fi montata/demontata cat mai usor sau sa se poate executa asupra ei diverse actiuni de service. Nu in ultimul rand, unitatea externa trebuie pozitionata cat mai aproape de unitatea interna.

Kitul de instalare a unui aparat de aer conditionat Cluj contine materiale multe si diverse. Astfel, avem o banda izolier si o banda matisat cu care se izoleaza traseul frigorific, un furtun ignifug condens, un cablu electric care face legatura intre unitatea interna si cea externa, o teava de cupru (lichid/gaz) care este izolata cu armaflex pe maxim 3 metri liniari, doua console vopsite electrostatic si o actiune de perforare in zid, aici fiind necesara observatia ca nu sunt perforate bare si grinzi de fier beton. Pentru cei dintre dvs. care va doriti si un confort vizual exista si varianta de a vi se oferi panelul de ascundere a traseului frigorific, insa acest serviciu este contra cost. Trebuie sa stiti ca o operatiune de montaj aer conditionat Cluj standard se aplica doar aparatelor de tip split de perete, insa acest fapt nu presupune finisaje si reparatii ulterioare si nici materiale extra.

Pentru a fixa aparatele de aer conditionat Cluj trebuie ca aerul din traseul frigorific sa fie scos. Aceasta operatiune se poate realiza cu ajutorul unei pompe de vid si a ceasurilor care masoara temperatura si presiunea agentului de racire frigorific. Pentru o inaltime de maxim 4 metri se ofera, in cadrul montajului de baza, accesoriile necesare pentru fixarea unitatii externe. Daca doriti insa sa fixati unitatea la peste 4 m atunci veti gasi accesorii in magazinele de specialitate, mai exact schele sau scari care pot ajunge pana la o inaltime maxima de 12 m. Fireste, acestea vor costa extra, dar va fi o investitie necesara. Dupa cum puteti vedea, operatiunea de cumparare a unui aparat de conditionat aer Cluj este doar prima faza, cea mai usoara, pentru spatiul sau afacerea dvs. Urmatoarea operatiune, cea de montaj, este mult mai complicata, putand deveni uneori chiar un calvar. Din acest motiv, este recomandabil sa nu incercati dvs. sa faceti aceasta operatiune, chiar daca la prima vedere poate parea la indemana. Poate doriti sa nu mai cheltuiti si alti bani pentru unele dintre aceste operatiuni necesare montajului, dar daca veti gresi montajul si nu veti face o treaba profesionista atunci s-ar putea sa cheltuiti mai mult decat ati fi facut-o initial. Atentie asadar la montajul aparatului de aer conditionat, chemati specialistii sa-si faca treaba si apoi bucurati-va in liniste de efectele benefice ale acestui aparat, indiferent in ce zona a Clujului v-ati afla.


Tags: aer conditionat cluj

No comments:

Post a Comment