Saturday 14 April 2012

Cum asiguri climatizarea unei pensiuni la malul marii

Vacantele sunt de departe cele mai asteptate momente de peste an, fie ca ne gandim la cele petrecute la munte, dar mai cu seama cele de la malul marii. In general in ultimii ani dezvoltarea turismului in zona pensiunilor a avut o crestere semnificativa, fiind una dintre cele mai apreciate solutii pe care turistii o prefera in detrimentul marilor hoteluri care nu aduc nimic din bucuria unei case obisnuite si din caldura cu care gazda isi primeste oaspetii. Faptul ca poti sa te simti ca acasa, chiar daca esti la sute de kilometri departare si sa beneficiezi in acelasi timp de bucuria unui sejur pe plaja marii, nu poate fi comparat cu nimic altceva.

Daca din perspectiva turistului aflat in vacanta lucrurile par a fi simple, in sensul ca o data facuta rezervarea si imediat dupa sosirea la pensiune, acesta se asteapta sa primeasca toata atentia din partea celor care il gazduiesc, in timp ce locul de cazare trebuie sa fie impecabil din toate punctele de vedere. De cealalta parte, gazda este cea care cu multa vreme inainte va trebui sa se asigure ca toate obligatiile pe care le-a prezentat in descrierea pensiunii sa fie intr-o stare de prezentare si functionare fara niciun cusur.

Avand in vedere ca vorbim despre o pensiune la malul marii frecventarea sa este evident ca va fi facuta in sezonul cald, cand sunt posibile chiar in prezenta binecunoscutei brize marine aparitia unor perioade caniculare care in interiorul unei case sunt greu de suportat. De aceea proprietarul este obligatoriu sa se ingrijeasca de asigurarea un confort termic execelent pentru turistii pe care ii are cazati.

Realizarea acestui obiectiv se va putea face intr-o maniera pe cat de simpla pe atat de eficienta prin utilizarea unor aparate de aer conditionat inverter, care vor fi pozitionate in fiecare camera a pensiunii care este rezervata pentru primirea turistilor. Avantajul folosirii acestui tip de sisteme de climatizare, rizida din faptul ca mentinerea in permanenta a valorii temperaturii intr-o limita precisa este importanta pentru turistul care in orice moment al zilei poate intra in propria camera si trebuie sa primeasca un confort termic constant.

Aparatele de aer conditionat inverter, au capacitatea de a mentine aceasta temperatura cu costuri real diminuate, datorita sistemului de senzori care pe care ii are inclusi aparatul si care monitorizeaza si transmit permanent unitatii de procesare date precise legate de puterea pe care trebuie compersorul sa o exercite in sistemul de climatizare si durata de timp in care trebuie sa functioneze.

Practic un aparat de aer conditionat inverter pe toate durata sa de utilizare va fi permanent de veghe si nu va permite nici cel mai mic derapaj sesisabil al valorii temperaturii stabilite, corectand rapid prin activarea compresorului pentru durate reduse de timp. Acesta este secretul acestui climatizor care isi va face datoria si isi va arata eficienta exact acolo unde este nevoie de el. Faptul ca va fi folosit intr-un regim aproape de permanenta, justifica costurile putin mai ridicate fata de un sistem de climatizare obisnuit, datorita faptului ca unitatea externa nu va lucra mai tot timpul pentru corectii ale unor diferente mari de temperatura, costurile cu energia electrica fiind reduse cu circa 30%.

Un alt amanunt important este cel legat de numarul de astfel de aparate de aer conditionat inverter care vor fi folosite pentru camerele pensiunii. In niciun caz nu se va opta pentru folosirea unui sistem dublu split, deoarece exista posiblitatea ca prin defectarea compresorului dintr-o data doua camere ale pensinuii sa fie afectate, lucru pe care cu siguranta nimeni nu si-l doreste mai ales in plin sezon.

In plus nu trebuie uitata sala de mese a pensiunii, daca aceasta exista, unde va fi instalat un aparat aer conditionat inverter cu o putere mai mare, pentru a putea face fata aglomerarii din orele de servire a mesei.


aer conditionat inverter, aer conditionat inverter

No comments:

Post a Comment