Thursday, 26 April 2012

Cursa impotriva pierderilor

Cursa „inarmarii” impotriva pierderilor de orice fel a inceput de ceva vreme si ar cam fi trebuit sa prindem si noi startul, altfel vom fi nevoiti in continuare sa ramanem prizonierii unui sistem care practic ne sugruma toate incercarile de a reduce cheltuielile cu consumurile, in special cele energetice. Cand vorbesc despre „inarmare”, desigur ca ma refer la toate modalitatile tehnice pe care le putem transpune in cadrul amenajarilor interioare pentru locuintele noastre in ceea ce priveste asigurarea unui confort termic stabil si care sa poata fi obtinut prin costuri cat mai reduse.

Tratamentul termic, daca l-am putea numi asa, pentru o casa sau pentru un apartament incepe chiar din faza sa de constructie, atunci cand se vor aplica sistemele de termoizolatie corespunzatoare cu locatia in care este amplasata cladirea si cu cerintele pe care le are in vedere beneficiarul. Acest tratament termic va putea insa fi realizat si dupa ce o casa sau un apartament au fost construite, prin reabilitarea acestora, utilizand aceleasi solutii de termoizolare completate fiind de restabilirea modalitatilor tehnice de incalzire si climatizare.

In mare parte pentru ambele modalitati de lucru, atat in faza de constructie cat si in faza ulterioara acestei, prima grija va fi cea de anvelopare a peretilor exteriori si de inlocuire sau montare din start a unei tamplarii termoizolante. Este fara indoiala principala modalitate de lupta in cursa impotriva pierderilor energetice din interiorul cladirilor, dar si de blocare a factorilor meteo externi care pot influenta decisiv temperatura ambientala si in mod direct si costurile cu incalzirea si climatizarea caselor sau birourilor firmelor noastre.

In faza imediat urmatoare se va proceda la adoptarea celei mai potrivite solutii incalzire, adaptate direct la cerintele si specificul geografic ale fiecarei cladiri. La ora actuala exista mai multe modalitati si sisteme incalzire, pe care le veti putea lua in considerare, insa una dintre aceastea iese in evidenta prin faptul ca va asigura o altfel de incalzire fata de ceea ce ati vazut si mai ales simtit pana acum. Este vorba despre incalzirea in pardoseala, care se va remarca prin eficienta cu care va aduce rapid temperatura la nivelul pe care il doriti si mai mult decat atat, o va putea mentine cu costuri foarte scazute. Rapotul dintre cost si randament va fi unul extrem de potrivit fata de ceea ce stiati pana in acest moment.

Prin adoptarea unei solutii de incalzire pardoseala, veti elimina in primul rand toate radiatoarele clasice, uneori inestetice si care ocupau destul de mult loc in zona ferestrelor, datorita faptului ca intregul sistem de incalzire pardoseala va fi mascat in podeaua camerei respective, fiind desigur acoperit exact cu ce tip de material de amenajare interioara doriti. Imediat dupa instalarea acestuia, care va putea fi realizata fara greutate si cu deranj minim din punct de vedere al murdariei, va putea fi pus in functiune si veti simti cu adevarat ce inseamna acest sistem de solutii incalzire moderne.

Sistemul exceleaza mai ales prin modul in care este distribuita temperatura in interiorul camerei. Daca la radiatoarele clasice temperatura era proiectata initial direct spre tavan si abia apoi se distribuia in restul camerei, in variata de fata temperatura va fi realizata pe paliere, pe inaltimea camerei. Astfel in imediata apropiere a pardoselei temperatura va fi de circa 24 pana la 25 de grade Celsius, iar in zona in care stam in mod normal, la televizor sau daca lucram la calculator, temperatura va fi de circa 22 de grade Celsius, tocmai potrivita pentru aceste activitati. In partea superioara, incalzirea in pardoseala va distribui circa 20 de grade Celsius, lucru mai mult decat normal pentru partea superioara o oricarei incaperi.

Este important si mai ales economic sa incercati aceasta solutie ca metoda de raspuns la lupta impotriva pierderilor, iar pentru a beneficia de cea mai buna oferta veti putea consulta online si o oferta de incalzire pardoseala preturi.

No comments:

Post a Comment